את המרק הזה אילתרתי, עד שהגעתי למינון המדוייק.
מרק מנחם,מחמם את הלב ונותן תחושת בית במיוחד בימי החורף הקרים.
אפשר להפוך לדיאטטי ולוותר על הבטטה.
מצרכים
כף שמן
¾ ראש שום
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
בצל
2 בטטה
4 גזר
דלורית או חתיכת דלעת.
אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולהוסיף בצל עד ששקוף
להוסיף ¾ ראש שום
להקפיץ
להוסיף בטטה חתוכה, גזר, דלעת/ דלורית
להקפיץ הכול עם הסיר
להוסיף כף מרק עוף
להקפיץ
להוסיף מים רותחים עד שמכסה את הירקות ולבשל.
לאחר שהגזר רך אפשר לטחון ולהגיש.
כדאי לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך והטעם האישי בעזרת מלח פלפל ומרק עוף.
רצוי לקשט עם פטרוזיליה קצוצה ולהוסיף קרוטונים.