לפעמים כשבא לי לגוון קצת ולהוסיף משהו קריספי ומעניין אני מכינה בורקס פרגיות ואי אפשר להפסיק ליישר אותו.
אם אני לא מחביאה אותו מדיירי הבית לא ישאר כלום להגיש😁

בורקס פרגיות
לטגן בצל גדול קצוץ עד שמזהיב, להוסיף חצי קופסא פטריות טריות (אפשר יותר תלוי כמה אוהבים), 10 דקות ומוציאים מהמחבת לצלחת ושמים בתבנית 400 גרם פרגיות חתוכות כמו סלט, מוסיפים מלח פלפל וסוגרים אותם.
אחרי שפרגיות בצבע לבן מוסיפים את הפרגיות לבצל והפטריות ומערבבים.
נותנים לזה להתקרר, ורק לאחר שקר פתוחים בצק עלים.
מחבילת בצק עלים של קילו עושים 3 רולדת.
פותחים בצק וחותכים שליש מהבצק, במרכז הבצק שמים את המילוי ומסוגרים מהצדדים, עובדים קצת עם הילדים שיסגר טוב, מוסיפים ביצה ושומשום ולתנור כחצי שעה על 180 מעלות, עד שהרולדה מזהיבה.
רוטב לבורקס:
כף אבקת פטריות, חצי כף מלח ופלפל, כוס מים עם כף קמח- לערבב עד שהקמח נמס ומוסיפים לבלילה, לאחר מכן מוסיפים פטריות משימורים או טריות וקוצצים ועוד כוס מים.
לבשל על הגז ולערבב עד שמגיעים לרמת סמיכות שרוצים.