קובה סלק טיבעונית

המתכון הזה הוא הגרסה הטבעונית

של קובה סלק עם בשר ,

למי שאוהב ולא מוכן לוותר על טעם המסורת העירקית.

המתכון הזה מוקדש לסבתא בתיה שלי שאני כל כך אוהבת ומתגעגעת אליה.

 

מצרכים:

2 כוסות סולת

1 כוס גרישה (בורגול דק)

1.5 כוסות מים חמימים + מים לפי הצורך

2 כפיות מלח

קורט פלפל שחור

1 כף סוכר

½ לימון

2 כפות שמן

2 סלק טרי

1 גבעול סלרי עם העלים

זוג סלסלת פיטריות שמפניון

3 בצלים

כף רסק עגבניות (תלוי באיכות הסלק)

כף פפריקה מתוקה (אם צריך)

 

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הסולת, גרישה

וכוס וחצי מים חמימים עם כפית מלח אחת

לערבב ולתת לתערובת לנוח כחצי שעה.

בזמן ההמתנה נכין את מילוי הקובה.

קוצצים את 3 הבצלים

ומטגנים במחבת עם כף שמן עד שהופך שקוף.

קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל,

מוסיפים מלח ופלפל ואת עלי הסלרי הקצוצים ומקפיצים.

נותנים לפטריות להתקרר וחוזרים לתערובת הסולת.

עושים כדורים בגודל כדורי פינג פונג מתערובת הסולת

ומניחים את כל הכדורים במשטח.

ברגע שסיימנו להכין את כל כדורי הסולת עוברים למרק.

פורסים את שני הסלקים בתור התחלה לחצי

ואז לפלחים דקים בצורת חצי ירח.

בסיר עמוק מחממים כף שמן ומוסיפים את הסלקים,

מקפיצים מעט, מוסיפים כף סוכר.

סוחטים חצי לימון שמלא במיץ

ובמידה ואין מספיק מיץ מוסיפים מיץ מלימון שלם.

מוסיפים כפית מלח ומקפיצים.

ממלאים מים רותחים עד חצי גובה הסיר ומערבבים.

מחכים לרתיחה.

חוזרים לכדורי הסולת ומתחילים מהכדור הראשון שהכנו.

לוקחים כדור בכף היד ועם האצבע של היד השניה

עושים בור בכדור

וממלאים בתערובת הפטריות  לפי העדפה אישית.

חשוב מאד לעבוד עם ידיים רטובות כדי כדי שיסגר היטב.

להכניס את הכדורים אחד אחרי השני רק כאשר המרק רותח.

לבסוף להוסיף את גבעול הסלרי.

לבשל כחצי שעה על נמוכה.

הצבע צריך להיות סגול כהה ותלוי באיכות הסלק,

במידה והסלק מספיק איכותי לא צריך להוסיך כלום.

במידה והצבע חיוור

יש להוסיף כף רסק עגבניות וכף פפריקה מתוקה ,

כמובן שעדיף בלי…

בתאבון

שתפו:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

מתכונים אחרונים

בורקס פרגית
ארוחות חמות

בורקס פרגיות

לפעמים כשבא לי לגוון קצת ולהוסיף משהו קריספי ומעניין אני מכינה בורקס פרגיות ואי אפשר להפסיק ליישר אותו. אם אני לא מחביאה אותו מדיירי הבית

קראו עוד »
רולדת תמרים
עוגות

רולדת תמרים

העוגיות האלה הן הדובדבן שבקצפת, כשאמא שלי מכינה אותן אני דואגת לקחת קופסא ושומרת אותה מכל משמר.
אלה העוגיות הכי טעימות שיש.

קראו עוד »
עוגת גבינה
עוגות

עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ומעולה,
אמנם צריך מיומנות ברוב המקרים
אבל אם תעקבו אחר ההוראות
אין ספק שתצליחו.

קראו עוד »