המתכון של קובה סלק אמיתית עבר כמה גילגולים
עד שהצלחתי להגיע לטעם של המתכון מבית סבתא שלי ז"ל,
המתכון של קובה סלק מחזיר אותי לימי שישי
אחרי בית הספר שהיינו הולכים
לסבתא לאכול את הקובות המיוחדות שלה.
המתכון הזה מוקדש לסבתא בתיה שלי
שאני כל כך אוהבת ומתגעגעת אליה.
מצרכים:
2 כוסות סולת
1 כוס גרישה (בורגול דק)
1.5 כוסות מים חמימים + מים לפי הצורך
2 כפיות מלח
קורט פלפל שחור
1 כף סוכר
½ לימון
2 כפות שמן
2 סלק טרי
1 גבעול סלרי עם העלים
½ קילו בשר בקר טחון
1 בצל(מי שאוהב)
כף רסק עגבניות (תלוי באיכות הסלק)
כף פפריקה מתוקה (אם צריך)
אופן ההכנה:
בקערה שמים את הסולת, גרישה וכוס וחצי מים חמימים
עם כפית מלח אחת.
לערבב ולתת לתערובת לנוח כחצי שעה.
בזמן ההמתנה נכין את מילוי הקובה.
מטגנים את הבצל קצוץ במחבת עם כף שמן
עד שהופך שקוף (לא חובה – אפשר גם בלי בצל).
מוסיפים את הבשר הטחון
ומפוררים אותו לחתיכות קטנות תוך כדי טיגון,
מוסיפים מלח ופלפל ואת עלי הסלרי קצוצים.
נותנים לבשר להתקרר וחוזרים לתערובת הסולת.
עושים כדורים בגודל כדורי פינג פונג מתערובת הסולת
ומניחים את כל הכדורים במשטח.
ברגע שסיימנו להכין את כל כדורי הסולת עוברים למרק.
פורסים את שני הסלקים בתור התחלה לחצי
ואז לפלחים דקים בצורת חצי ירח.
בסיר עמוק מחממים כף שמן ומוסיפים את הסלקים,
מקפיצים מעט, מוסיפים כף סוכר.
סוחטים חצי לימון שמלא במיץ
ובמידה ואין מספיק מיץ מוסיפים מיץ מלימון שלם.
מוסיפים כפית מלח ומקפיצים.
ממלאים מים רותחים עד חצי גובה הסיר ומערבבים.
מחכים לרתיחה.
חוזרים לכדורי הסולת ומתחילים מהכדור הראשון שהכנו.
לוקחים כדור בכף היד ועם האצבע של היד השניה
עושים בור בכדור וממלאים בבשר לפי העדפה אישית.
חשוב מאד לעבוד עם ידיים רטובות כדי כדי שיסגר היטב.
להכניס את הכדורים אחד אחרי השני רק כאשר המרק רותח.
לבסוף להוסיף את גבעול הסלרי.
לבשל כחצי שעה על אש נמוכה.
הצבע צריך להיות סגול כהה ותלוי באיכות הסלק,
במידה והסלק מספיק איכותי לא צריך להוסיך כלום.
במידה והצבע חיוור יש להוסיף
כף רסק עגבניות וכף פפריקה מתוקה ,
כמובן שעדיף בלי…
בתאבון בדעלק .