כשהילדים שלי היו חוזרים מהצהרון של יפית
מאושרים שאכלו את המנה האהובה עליהם,
קציצות עוף
לא יכולתי שלא ללמוד להכין אותה גם.
ומאז פעם בשבועיים מכינה סיר של קילו שמתחסל באותו היום.
מצרכים:
1 קילו עוף טחון
קורט מלח
מעט פלפל
אבקת שום
1 כף סוכר
1 כף שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1 ביצה
1 כף קוואקר
1 בצל קצוץ
2 קופסאות רכז עגבניות קטנה
אופן ההכנה:
לגרד בצל על הפומפייה הכי דקה,
להוסיף את ביצה, וכן להוסיף את התבלינים
(מלח, פלפל, אבקת שום)
לערבב הכל ביחד ולהוסיף את הבשר עם הקוואקר,
לערבב טוב עד קבלת מרקם אחיד ולכסות בניילון לחצי שעה.
בסיר נפרד שמים כף שמן ומרתיחים מעט.
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהבצל נהייה שקוף.
מוסיפים את המים וכן את המלח פלפל אבקת שום, כף סוכר,
פותחים 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
ומוסיפים למים בסיר.
מערבבים הכל ומחכים לרתיחה.
כאשר רותח יוצרים כדורי בשר
בגודל כדור פינג פונג ומוסיפים לסיר.
מוודאים שהמים עדיין ברתיחה
ואז מעבירים לאש קטנה לבישול במשך שעה.
וזה טעיייים