פסטה ברוטב עגבניות וחצילים

אז בתור אוהדת חצילים,

תמיד במסעדות איטלקיות מזמינה פסטה מלנזנה.

החלטתי להביא אותה הביתה ולנסות לבד,

וההצלחה מסחררת.

פסטה ברוטב עגבניות וחצילים

מצרכים:

1 חציל בינוני/ גדול- תלוי במה שאתם יותר אוהבים

4 כפות שמן

בצל בינוני

5 שיני שום

1 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות

1 קופסאות רכז עגבניות קטנה

1 כף פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

1 כוס מים

3 עגבניות רגילות רכות או חופן שרי

8 עלי בזיליקום טרי

ענף שלוקחים רק את העלים של האורגנו (לא חובה אבל ממש מוסיף)

 

אופן ההכנה:

לחתוך חצילים לקוביות ולהמליח,

לתת להם לנוח- עדיף כמה שעות לפני

אבל אם אין אפשרות גם 30 דקות יעשו את העבודה.

לשים בתבנית בתנור עם 3 כפות שמן,

על חום גבוה של 200 מעלות

ולאפות עד שמתרכך ולא נשרף,

צריך להישאר בשרני אבל מוכן לאכילה.

במקביל מחממים בתבנית אחרת כף שמן,

קוצצים בצל ומטגנים עד שהופך שקוף

מוסיפים את השום, עגבניות, ומקפיצים,

מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) ומקפיצים

מוסיפים את שימורי העגבניות,

כוס מים לערבב

עכשיו נשאר להוסיף בזיליקום ואורגנו

ולבשל כחצי שעה.

לאחר שמתקרר לטחון בעזרת מוט בלנדר

או כל בלנדר אחר למרקם חלק.

לבסוף להוסיף את החצילים ואפשר להתענג.

ממליצה לפזר מוצרלה ופרמז'ן בזמן ההגשה.

 

שתפו:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

מתכונים אחרונים

בורקס פרגית
ארוחות חמות

בורקס פרגיות

לפעמים כשבא לי לגוון קצת ולהוסיף משהו קריספי ומעניין אני מכינה בורקס פרגיות ואי אפשר להפסיק ליישר אותו. אם אני לא מחביאה אותו מדיירי הבית

קראו עוד »
רולדת תמרים
עוגות

רולדת תמרים

העוגיות האלה הן הדובדבן שבקצפת, כשאמא שלי מכינה אותן אני דואגת לקחת קופסא ושומרת אותה מכל משמר.
אלה העוגיות הכי טעימות שיש.

קראו עוד »
עוגת גבינה
עוגות

עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ומעולה,
אמנם צריך מיומנות ברוב המקרים
אבל אם תעקבו אחר ההוראות
אין ספק שתצליחו.

קראו עוד »