אז בתור אוהדת חצילים,
תמיד במסעדות איטלקיות מזמינה פסטה מלנזנה.
החלטתי להביא אותה הביתה ולנסות לבד,
וההצלחה מסחררת.

מצרכים:
1 חציל בינוני/ גדול- תלוי במה שאתם יותר אוהבים
4 כפות שמן
בצל בינוני
5 שיני שום
1 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
1 קופסאות רכז עגבניות קטנה
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
1 כוס מים
3 עגבניות רגילות רכות או חופן שרי
8 עלי בזיליקום טרי
ענף שלוקחים רק את העלים של האורגנו (לא חובה אבל ממש מוסיף)
אופן ההכנה:
לחתוך חצילים לקוביות ולהמליח,
לתת להם לנוח- עדיף כמה שעות לפני
אבל אם אין אפשרות גם 30 דקות יעשו את העבודה.
לשים בתבנית בתנור עם 3 כפות שמן,
על חום גבוה של 200 מעלות
ולאפות עד שמתרכך ולא נשרף,
צריך להישאר בשרני אבל מוכן לאכילה.
במקביל מחממים בתבנית אחרת כף שמן,
קוצצים בצל ומטגנים עד שהופך שקוף
מוסיפים את השום, עגבניות, ומקפיצים,
מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) ומקפיצים
מוסיפים את שימורי העגבניות,
כוס מים לערבב
עכשיו נשאר להוסיף בזיליקום ואורגנו
ולבשל כחצי שעה.
לאחר שמתקרר לטחון בעזרת מוט בלנדר
או כל בלנדר אחר למרקם חלק.
לבסוף להוסיף את החצילים ואפשר להתענג.
ממליצה לפזר מוצרלה ופרמז'ן בזמן ההגשה.