אוהבת שיש לי במקפיא קרם ברולה, שתמיד אפשר להתפנק…..
קינוח קליל וטעים.
רכיבים
חצי ליטר שמנת מתוקה
חצי מקל וניל
חצי כוס סוכר
5 חלמונים
מחממים תנור ל 140 מעלות
שמים בתוכו תבנית עם מים
אופן ההכנה
מחממים בסיר שמנת מתוקה עם מחצית מכמות הסוכר
וחולצים את פנים מקל הוניל לתוך הסיר, עד ממש לפני רתיחה ומכבים.
במקביל מערבבים במטרפה את החלמונים עם מה שנשאר הסוכר.
מתחילים השוואת טמפרטורה,
מעבירים לאט לאט מהסיר החם לבלילת החלבונים ולערבב במקביל.
זה המהלך הכי חשוב בהכנה,
ממש לשפוך כמות קטנה כל פעם עד שכל הכמות מתאחדת.
לבסוף לשפוך לתוך תבנית קאפקייקס מסיליקון
ולהניח בתוך תבנית המים כך שהמים יכסו חצי מהכמות.
אני אוהבת שזה שעה בתנור ויש כאלה שמספיק להם חצי שעה.
ויאללה למקפיא…
אני אוהבת שזה במצב קפוא.
להגשה להוציא מהמקפיא, לפזר כפית סוכר ולשרוף עם ברנר.
פשוט טעים ומפנק.