קרם ברולה

אוהבת שיש לי במקפיא קרם ברולה, שתמיד אפשר להתפנק…..

קינוח קליל וטעים.

רכיבים

חצי ליטר שמנת מתוקה 

חצי מקל וניל

חצי כוס סוכר

5 חלמונים

 מחממים תנור ל 140 מעלות

שמים בתוכו תבנית עם מים

 

אופן ההכנה

מחממים בסיר שמנת מתוקה עם מחצית מכמות הסוכר

וחולצים את פנים מקל הוניל לתוך הסיר, עד ממש לפני רתיחה ומכבים.

במקביל מערבבים במטרפה את החלמונים עם מה שנשאר  הסוכר.

מתחילים השוואת טמפרטורה,

מעבירים לאט לאט מהסיר החם לבלילת החלבונים ולערבב במקביל.

זה המהלך הכי חשוב בהכנה,

ממש לשפוך כמות קטנה כל פעם עד שכל הכמות מתאחדת.

לבסוף לשפוך לתוך תבנית קאפקייקס מסיליקון

ולהניח בתוך תבנית המים כך שהמים יכסו חצי מהכמות.

אני אוהבת שזה שעה בתנור ויש כאלה שמספיק להם חצי שעה.

ויאללה למקפיא…

אני אוהבת שזה במצב קפוא. 

להגשה להוציא מהמקפיא, לפזר כפית סוכר ולשרוף עם ברנר.

 

פשוט טעים ומפנק.

 

שתפו:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

מתכונים אחרונים

בורקס פרגית
ארוחות חמות

בורקס פרגיות

לפעמים כשבא לי לגוון קצת ולהוסיף משהו קריספי ומעניין אני מכינה בורקס פרגיות ואי אפשר להפסיק ליישר אותו. אם אני לא מחביאה אותו מדיירי הבית

קראו עוד »
רולדת תמרים
עוגות

רולדת תמרים

העוגיות האלה הן הדובדבן שבקצפת, כשאמא שלי מכינה אותן אני דואגת לקחת קופסא ושומרת אותה מכל משמר.
אלה העוגיות הכי טעימות שיש.

קראו עוד »
עוגת גבינה
עוגות

עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ומעולה,
אמנם צריך מיומנות ברוב המקרים
אבל אם תעקבו אחר ההוראות
אין ספק שתצליחו.

קראו עוד »